Ga verder naar de inhoud

Publiekswerking

Het VAF ondersteunt zowel op projectmatige als op structurele basis activiteiten en initiatieven rond de vertoning en spreiding van en educatie en reflectie over filmcultuur.

Om een levendige, kwalitatieve en diverse filmcultuur te stimuleren in Vlaanderen, ondersteunt de afdeling Publiekswerking zowel losse projecten als organisaties met een permanente werking die op dit vlak een positieve impact hebben.

De term Publiekswerking verwijst in deze context naar professionele initiatieven rond het vertonen van kwalitatieve film, de culturele verspreiding ervan, alsook initiatieven op het domein van de filmgeletterdheid: educatie en reflectie rond filmcultuur.

De ondersteuning richt zich uitsluitend op initiatieven buiten de reguliere commerciële bioscoopprogrammering, m.a.w. tot initiatieven die een aanvulling bieden tegenover het reguliere commerciële aanbod.

Wat wij doen

Ondersteuning van organisaties die inzetten op een levendige, kwalitatieve en diverse filmcultuur in Vlaanderen.

Gesteunde organisaties

Ondersteuning van activiteiten en initiatieven rond de vertoning en spreiding van en educatie en reflectie over filmcultuur.

Meer lezen

Evenementen Publiekswerking

Evenementen voor de vertonerssector.

Meer lezen

Vlaams vertonerslandschap

Een blik op de spreiding en omvang van het landschap van Vlaamse bioscopen en culturele vertoners.

Meer lezen

Vragen? Contacteer ons

Heb je een vraag over de ondersteuning door het VAF van publieksactiviteiten in Vlaanderen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Diana Raspoet

Diana Raspoet

Coördinator publiekswerking
Evelien

Evelien Van Houdt

Medewerker publiekswerking