Ga verder naar de inhoud

Screen Flanders

Screen Flanders is het eerste aanspreekpunt voor vragen over de realisatie van audiovisuele creaties in het Vlaamse Gewest. Het biedt financiële ondersteuning via het economisch fonds en informatie en contacten via het filmloket.

Economisch fonds

Via het Screen Flanders economisch fonds geeft de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen een financieel duwtje in de rug.

Belgische producenten kunnen via Screen Flanders tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen als economische ondersteuning voor hun audiovisuele uitgaven in het Vlaamse Gewest. Buitenlandse producenten die een aanvraag bij Screen Flanders wensen in te dienen, kunnen hiervoor een beroep doen op een Belgische coproducent die aan alle selectievoorwaarden voldoet.

Het economisch fonds beschikt over een jaarlijks budget van 3,5 miljoen euro en organiseert twee oproepen per jaar met deadlines in maart en september. Fictiespeelfilms kunnen steun aanvragen, net als documentaire- en animatiespeelfilms (min. 60') en series met minstens drie afleveringen.

Filmloket

Screen Flanders is eveneens het overkoepelende filmloket voor Vlaanderen. Het filmloket biedt informatie aan zowel lokale als internationale filmmakers met betrekking tot location scouting, incentives en audiovisuele faciliteiten in het Vlaamse Gewest.

Vragen? Contacteer ons

Heb je een project in ontwikkeling en wil je nagaan of je voor steun in aanmerking komt? Heb je vragen over locaties, filmtoelatingen of audiovisuele faciliteiten in het Vlaamse Gewest? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Katrien Maes

Katrien Maes

Coördinator Screen Flanders
Katrien De Hauwere

Katrien De Hauwere

Communicatie
& Filmloket

Screen Flanders is een initiatief van VLAIO in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De maatregel valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, in samenspraak met Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Screen Flanders is als regionaal economisch fonds lid van de Europese organisatie Cine Regio. Sinds eind 2021 zetelen we ook in het bestuur van de organisatie. Vanuit de rol als filmloket zijn we ook lid van de EUFCN (European Film Commissioners Network) en de AFCI (Association of Film Commissioners International).