Ga verder naar de inhoud

Switzerland Meets Benelux (23-25 april)

De promotieagentschappen van België, Nederland en Luxemburg slaan dit jaar de handen in elkaar voor Switzerland Meets Benelux, een event rond internationale coproductie en financiering tijdens het Industry-luik van Visions du Réel. Van 23 tot 25 april wordt in Nyon een programma georganiseerd rond de uitdagingen en kansen voor internationale coproductie tussen de Benelux-landen en Zwitserland.

Op het programma van Switzerland Meets Benelux staan rondetafelgesprekken, pitches van documentaires in ontwikkeling, individuele meetings en netwerkmomenten. Acht producenten uit de Benelux en zes Zwitserse producenten krijgen de kans om zichzelf en hun projecten voor te stellen aan coproductiepartners, financiers, omroepen, fondsen enz.

Flanders Image biedt de kans aan twee Vlaamse documentaireproducenten om in Nyon deel te nemen aan Switzerland Meets Benelux, op voorwaarde dat de kandidaten zich engageren voor het volledige programma (23-25 april).

Ben jij geïnteresseerd om deel te nemen? Stel je voor 22 februari kandidaat en laat ons weten welke twee documentaireprojecten in ontwikkeling of (pre)productie je graag wilt voorstellen in Nyon. Op basis van het internationaal potentieel van de titels stelt Flanders Image een shortlist van kandidaten samen. De Industry-curatoren van Visions du Réel maken de uiteindelijke selectie, die in de loop van de maand maart zal worden bekendgemaakt.

Flanders Image draagt de financiële kosten voor het partnership. Bij een selectie zijn voor elke deelnemer inbegrepen: een industry-accreditatie (geeft ook toegang tot andere professionele activiteiten en het festival), verblijf voor drie nachten, netwerklunches en visibiliteit in de catalogus. De producent staat bij selectie zelf in voor zijn of haar reis en eventuele onkosten ter plaatse.

Switzerland Meets Benelux is een partnerschap van Flanders Image, Wallonie Bruxelles Images, SEE NL en Film Fund Luxemburg, met de steun van het Zwitserse Federal Office of Culture (FOC).

Vragen? Neem contact op

Jasper Nijsmans

Jasper Nijsmans

Hoofd Promotie (Flanders Image)