Ga verder naar de inhoud

Toolkit flaminGO

flaminGO.pics is een online zoekplatform dat gebruikers waar ook ter wereld helpt om uit te zoeken hoe ze Vlaamse films legaal kunnen bekijken op streamingplatforms, in een bioscoop bij hen in de buurt of op een filmfestival.

Wat is flaminGO?

  • flaminGO.pics komt tegemoet aan vragen over de beschikbaarheid van Vlaamse fictie- en documentairefilms bij expats, vertegenwoordigingen in het buitenland, opleidingen Nederlandse taal- en letterkunde of filmfans.
  • flaminGO.pics is een zoekmachine, geen streamingplatform. Als een titel in een land of regio beschikbaar is, krijgt een gebruiker op flaminGO.pics de verschillende legale kijkopties in een handig overzicht. Voor meer info wordt de gebruiker doorverwezen naar de aanbieder: een platform, bioscoop of festival.
  • flaminGO staat voor Flanders Movies in 1 Go. Het online zoekplatform werd ontwikkeld voor Flanders Image, de communicatie- en promotie-afdeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), een instelling van de Vlaamse Gemeenschap. De ontwikkeling werd gedaan door Usheru, een Europese filmmarketing- en -analyseonderneming die onder andere steun krijgt van Creative Europe/Media.

flaminGO en français

flaminGO.pics est un moteur de recherche qui permet à ses utilisateurs d’identifier facilement et partout dans le monde où ils pourront visionner un film belge flamand, que ce soit via un service de streaming, un cinéma ou un festival.

flaminGO in English

flaminGO.pics is an online search platform that helps users anywhere in the world to find out how they can legally watch Belgian films from Flanders on streaming platforms, in a nearby cinema, or at a film festival.

Downloads

Hier vind je een overzicht van teksten, afbeeldingen en video's die je kunnen helpen bij de online promotie en communicatie rond flaminGO bij jouw doelgroep.

Pers

Naar aanleiding van de lancering van flaminGO.pics verschenen op 9 maart 2022 persberichten in het Nederlands, Frans en Engels.

Meer info

Heb je een vraag over het gebruik flaminGO of vind je jouw titel niet terug op het platform? Aarzel niet en contacteer ons.

Yort Jansen

Yort Jansen

Projectbeheerder Flanders Image
fictie & animatie
Jasper Nijsmans

Jasper Nijsmans

Hoofd Promotie (Flanders Image)