Ga verder naar de inhoud

Intro tot AI in de audiovisuele en gamesector

Georganiseerd door het VAF
29 februari 2024 09:30 tot 12:30
Huis van de Vlaamse Film

AI is tegenwoordig overal, maar wat het precies is en hoe het ingezet kan worden is vaak nog onduidelijk. Deze VAF-campus biedt een inleiding op de mogelijkheden van AI, aangevuld met enkele concrete toepassingen uit de audiovisuele en gamesector.

Artificiële intelligentie speelt al een tijdje, soms op manieren dat we dit zelf niet beseffen. Ook in de audiovisuele en gamesector is het gebruik van AI een veelbesproken onderwerp. Is het een handige tool? Of staat de technologie klaar om onze jobs over te nemen? De enige zekerheid is dat er veel onduidelijkheid en dus ook voorzichtigheid heerst. Deze campus wil dan ook in de eerste plaats duiden wat AI precies is en kan zijn. Aan de hand van een keynote en enkele praktijkvoorbeelden worden zowel de mogelijkheden als limieten van AI geschetst.

Programma

9u30Ontvangst
10uKeynote Jeroen Baert
11u15

Pauze

11u30Praktische voorbeelden door productiehuis De Mensen en gamestudio Triangle Factory
12u30Einde


Praktisch

Deelname is gratis, reservatie is verplicht.

De campus gaat door op donderdag 29 februari van 9u30 tot 12u30 op het VAF (Bischoffsheimlaan 38, 1000 Brussel).

© Dirk Vertommen

Jeroen Baert

Computerwetenschapper Jeroen Baert neemt op humoristische en kritische wijze de huidige hype rond AI onder de loep. Hij licht in eerste instantie toe wat AI is (en wat niet) en verduidelijkt de werkingen van bekende AI-systemen zoals ChatGPT en Dall-E. Tegelijkertijd kijkt hij ook naar de impact van AI op de maatschappij en probeert hij te schetsen hoe de toekomst van AI eruitziet.

De Mensen

Post-production supervisor Gert Van den Cruijce komt dagelijks in contact met diverse AI-tools. In zijn presentatie geeft hij een overzicht van verschillende toepassingen (zoals HeyGen, Firefly en Elevenlabs) die De Mensen al gebruikte voor producties zoals Het Verhaal van Vlaanderen en Beau Sejour. Denk daarbij vooral aan lipsync vertalingen, in- en outpainting en het upscalen van beelden. Gert vertelt over de successen én de problemen met het gebruik van AI in postproductie.

Triangle Factory

Gamestudio Triangle Factory gebruikt AI-technologie in het preproductieproces van nieuwe titels. Hoe dat precies werkt, leggen ze graag uit. Verder zullen ze ook aantonen hoe ze met de hulp van AI ongewenst gedrag van spelers in hun succesvolle multiplayer VR-shooter Breachers konden opvolgen en terugdringen.

Schrijf je in

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 28 februari.

Vragenlijst voor artificiële intelligentie

Vanaf 1 oktober 2023 is de vragenlijst AI verplicht in te vullen voor alle vormen van creatiesteun.

Artificiële intelligentie

Artificiële intelligentie is niet meer weg te denken en beroert heel wat sectoren waaronder de audiovisuele en gamesector. Het VAF wil…
Meer lezen