Ga verder naar de inhoud

Masterclass: Hoe werkt het pitchcomité van het VAF?

Georganiseerd door het VAF
21 maart 2024 13:30 tot 14:30
Huis van de Vlaamse Film

Het Vlaams Audiovisueel Fonds organiseert gedurende zes maanden (november 2023 t/m maart 2024) enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts. Dit loopt samen met het programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film.

Deze masterclass geef een unieke inkijk in hoe het pitchcomité van het VAF werkt.

Korte inhoud

Ontdek het hoe en waarom van het VAF pitchcomité voor fictie- en documentairefilm, gepresenteerd door Karla Puttemans, hoofd Creatie van het VAF. Daarnaast krijg je ook inzichten van prominente panelleden, namelijk Esther Bannenberg en Selm Merel Wenselaers, over wat zij zoeken in een pitch en wat hun aanpak is om projecten in deze fase in te schatten.

© Amerens Hedwich

Esther Bannenberg

Esther Bannenberg was tot 2019 betrokken bij distributiebedrijven zoals Cinemien, Lumière en Fortissimo. In verschillende hoedanigheden was ze onder andere verantwoordelijk voor de aan- en verkoop van onafhankelijke en studioproducties. Hierdoor heeft ze de vele aspecten van het uitbrengen van speelfilms en series voorbij zien komen. In 2006 richtte ze TOTO cinema op, om haar netwerk en expertise ook elders in te kunnen zetten. De voorliefde voor kwaliteitsfilms en -series vanuit de hele wereld hebben haar gebracht tot samenwerkingen met sales agents, studios, distributeurs, producenten, filmmakers, televisiestations, platforms, festivals (meest recent Kaboom), co-productie markten, workshops, opleidingen, cinemas en fondsen.

Selm Merel Wenselaers

Selm Merel Wenselaers studeerde Geschiedenis in Antwerpen en Berlijn, woont in Amsterdam en opereert freelance als dramaturg, gespreksleider, curator, schrijver en onderzoeker. Momenteel werkt ze aan het boek Tussenmens dat in 2024 bij Atlas Contact verschijnt.

Karla Puttemans

Karla Puttemans

Karla Puttemans is hoofd Creatie en Talentontwikkeling bij het VAF. Zij zit geregeld het pitchcomité voor en zal vanuit haar jarenlange ervaring bij het VAF het pitchcomité komen toelichten.

Praktisch

Deelname is gratis, mits inschrijving.

De masterclass gaat door op donderdag 21 maart van 13u30 tot 14u30 op het VAF (Bischoffheimslaan 38, 1000 Brussel).

Voor wie?

Deze masterclass is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom, ongeacht gender of ervaring.

Inschrijvingsformulier

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 20 maart.