Ga verder naar de inhoud

1+1-actie Skunk

15 maart 2024

Van 18 t.e.m. 21 maart 20024 kan je met twee voor de prijs van één naar Skunk. De vierde speelfilm van Koen Mortier vervoegt zo de 'Vlaamse Film. Grenzeloze Cinema'-campagne.

Vlaamse Film. Grenzeloze Cinema

Skunk, de vierde speelfilm van Koen Mortier, voegt zich bij de 'Vlaamse Film. Grenzeloze Cinema'-campagne. Van 18 maart t.e.m. 21 maart kan je met twee voor de prijs van één ticket naar Skunk in de deelnemende bioscopen.

Vanaf vandaag loopt in de zalen, op de radio en in online advertenties de campagnespot ‘Vlaamse film. Grenzeloze cinema’ die de focus legt op talent van eigen bodem. Meer info over de actie en de voorwaarden zijn te vinden op de website vlaamsefilmactie.be.

Succesvolle actie

Na Wil, Het smelt, Holly, J’aime la vie, Here en Holy Rosita loopt nu dus ook voor Skunk een 1+1-ticketactie. Dat de 'Vlaamse Film. Grenzeloze Cinema'-campagne bijzonder doeltreffend is, bewijzen de resultaten van de eerste vier films (Wil, Het smelt, Holly en J’aime la vie).

In het najaar van 2023 werden meer dan 20.000 gratis tickets uitgedeeld, en dit in 35 bioscopen gelegen in 23 gemeenten. Hun publieksaantallen lagen tijdens de actieperiodes -steeds van maandag tot donderdag in de eerste of tweede week na de releasedatum- dubbel tot vierdubbel zo hoog als anders. De actie was niet alleen geslaagd omdat ze de aparte campagnes van deze vier films flankeerde en daardoor meer ruchtbaarheid creëerde rond de Vlaamse film. De herkenbare campagne op radio en televisie, aangevuld met mond-aan-mond reclame, bracht tegelijkertijd ook een publiek op de been dat sterke films graag samen in de cinema beleeft.

De campagne is een samenwerking van distributeurs KFD, Cinéart, Lumière, Imagine en September Film, productiehuizen Menuetto, Savage Film, Prime Time, Mirage, Lunanime, Quetzalcoatl, De Wereldvrede en Czar Film & TV, alle deelnemende bioscoopuitbaters en het VAF/Filmfonds van de Vlaamse minister van Cultuur.

De publieksaantallen van de 35 deelnemende bioscopen lagen tijdens de actieperiodes dubbel tot vierdubbel zo hoog als anders.

Still uit Skunk (2023)
Still uit Skunk (2023)

Skunk

De film ging in wereldpremière op het Tallinn Black Nights Film Festival, waar hij bekroond werd met de Prijs van de Jeugdjury. De film maakte ook deel uit van de Officiële Selectie van het Filmfestival Oostende. Tijdens de Berlinale maakte Skunk-hoofdrolspeler Thibaud Dooms bovendien deel uit van tien European Shooting Stars. Sinds 13 maart is Skunk te zien in de Belgische zalen.

Skunk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol in Skunk wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout en Sarah Vandeursen. Koen Mortier schreef de film op basis van het boek en regisseerde de film ook.

Producent van Skunk is Czar Film & TV, in coproductie met het Nederlandse BALDR Film. Skunk kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van de Vlaams minister van Cultuur. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van de Vlaamse ministers van Economie en Cultuur, in de film.

Zes films in 'Vlaamse film. Grenzeloze cinema.'-campagne

4 oktober 2023
De Vlaamse film is springlevend. Met Wil, Het smelt, Holly, J’aime la vie, Here en Holy Rosita komen dit najaar en in het voorjaar van 2024…
Meer lezen