Ga verder naar de inhoud

Internationale workshops

Het VAF sloot een aantal partnerschappen af met internationaal gerenommeerde opleidingsprogramma's.

Goed nieuws voor Vlaamse filmprofessionals, die daardoor meer kans hebben om geselecteerd te worden voor deze populaire workshops.

TorinoFilmLab

Scriptworkshops op hoog niveau voor films en TV-series. Met Europese topcoaches, beloftevolle deelnemers en felbegeerde plaatsen, waarvan er twee gereserveerd worden voor Vlaamse projecten.

Cinekid Script LAB

Scriptontwikkeling voor scenaristen van kinder- en jeugdfilms. Het lab brengt een internationale groep van scenaristen en coaches samen tijdens twee workshops (oktober en februari). Eén plaats gegarandeerd voor een Vlaamse jeugdfilmmaker.

LIM - Less is more

Scriptontwikkeling voor lange speelfilm waarbij creatieve beperkingen een onderdeel zijn van de ontwikkeling. Een traject van zeven maanden met drie workshops (begin maart, begin juni en begin oktober). Vier Europese topcoaches begeleiden de projecten.

EPI Series' Women

Met Series' Women wil het Erich Pommer Institut (EPI) de carrières boosten van vrouwelijke producenten van tv-series. Geselecteerde deelnemers volgen online workshops, krijgen toegang tot de online cursusmodules, genieten persoonlijke begeleiding van Europese topcoaches en stellen hun reeks voor op het Series Mania Forum. EPI reserveert één plaats voor een Vlaamse producent.

EPI Audiovisual Women

Met Audiovisual Women werkte het Erich Pommer Institut (EPI) een leiderschapsprogramma uit voor vrouwelijke professionals in managementfuncties in de audiovisuele sector. In 2024 reserveert EPI één plaats voor een Vlaamse audiovisuele professional, waarbij vrouwelijke managers van bioscopen, culturele vertoners en filmfestivals voorrang krijgen.

Rotterdam Lab

Meerdaags opleidingsprogramma voor debuterende producenten tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Het opleidingstraject voedt je en de netwerkingsmogelijkheden zijn talrijk. Elk jaar kan één Vlaamse producent deelnemen.

First Cut Lab

First Cut Lab Belgium is een consultancyprogramma voor speelfilms in de montagefase. Geselecteerde teams (1 Vlaams project) krijgen een creatief kader aangeboden waar, in een veilige en vertrouwelijke setting, het artistieke potentieel van hun film kan worden verkend en waar nieuwe perspectieven worden aangereikt.