Ga verder naar de inhoud

EPI Audiovisual Women

Met "Audiovisual Women" werkte het Erich Pommer Institut (EPI) een leiderschapsprogramma uit voor vrouwelijke professionals in managementfuncties in de audiovisuele sector. In 2024 reserveert EPI één plaats voor een Vlaamse audiovisuele professional.

Dit programma richt zich op vrouwelijke managers in medior of senior functies, die werkzaam zijn in de waardeketen van de Europese audiovisuele industrie. De opleiding spitst zich toe op het verbeteren van hun vaardigheden, zodat deelnemers de huidige uitdagingen in de sector meester worden, innovatieve bedrijfsmodellen ontwikkelen en de mogelijkheden van digitalisering omarmen.

Dit internationaal programma bestrijkt een periode van zes maanden (november-april) en vertrekt van een holistische en interactieve benadering met een combinatie van fysieke en online training en coaching, netwerkmomenten en een zelfstudiefase via online cursussen. De verschillende programmaonderdelen richten zich op onderwerpen als (digitaal) leiderschap en ondernemerschap, innovatie, diversiteits- en verandermanagement en communicatie en marketing.

In 2024 reserveert EPI één plaats voor een Vlaamse audiovisuele professional, waarbij vrouwelijke managers van bioscopen, culturele vertoners en filmfestivals voorrang krijgen. Het VAF verleent de deelnemer een studiebeurs, waardoor de deelnamekost gereduceerd wordt tot 500 , te dragen door de deelnemer.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? EPI plant verschillende online infosessies, o.a. op 26 juni en 22 augustus 2024.
De deadline om een aanvraag in te dienen valt op 16 september 2024.