Ga verder naar de inhoud

Grote Organisaties met Internationale Uitstraling

Hier vind je een overzicht van de Grote Organisaties met Internationale Uitstraling, die steun toegekend kregen voor de periode 2020-2023.

Grote Organisaties met Internationale Uitstraling zijn organisaties die professioneel actief zijn in verschillende deelsectoren rond filmcultuur in Vlaanderen. Zij hebben, naast een kwaliteitsvolle werking en een internationale uitstraling, ook een breed bereik.

Voor de periode 2020-2023 ondersteunt het VAF zes Grote Organisaties.

© Jeroen Willems

Film Fest Gent

Het grootste filmfestival in Vlaanderen, met een generalistische benadering van filmcultuur en een focus op muziek die het festival internationaal relevant maakt.

JEF

De grootste organisatie op het domein van kinder-, jeugd- en jongerenfilm. Actief op het vlak van educatie, distributie en vertoning. De werking richt zich ook op scholen. Thuisbasis van het Jeugdfilmfestival.

© Lorenz Mannaerts

MOOOV

Wereldcinemafestival in Turnhout, Brugge, Genk en op tal van andere locaties. MOOOV is ook distributeur en gastheer van het vertoningsnetwerk Zebracinema.

© Amber De Leener

FONK

Een huis met een meervoudige identiteit: wat Docville betekent voor de documentaire, is het Internationaal Kortfilmfestival Leuven voor de kortfilm. Dalton verzorgt de distributie voor beide disciplines en Cinema ZED is de grootste arthouse-vertoningsplek in haar regio.

© sdinneweth fotografie

Film Festival Oostende (FFO)

Generalistisch filmfestival met een focus op Vlaamse film.

© Roman Klochkov

ANIMA

Hét festival en de referentie voor de animatiefilm in België.