Ga verder naar de inhoud

New Dawn

New Dawn is een internationale samenwerking tussen negen Europese filmfondsen en Telefilm Canada met een gezamenlijk doel: het creëren van een toegankelijke filmindustrie waar er meer ruimte is voor de verschillende stemmen en perspectieven uit onze samenleving.

Naar een toegankelijke filmindustrie...

De filmindustrie zoals we die nu kennen behandelt filmmakers anno 2022 in vele opzichten namelijk nog steeds ongelijk, of het nu gaat om gender, achtergrond, klasse, seksuele oriëntatie of alle andere dingen die ons maken tot wie wij zijn.

Met New Dawn zetten we een stap naar verandering en werken we samen naar een levendige filmindustrie die voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen zich herkent in de verschillende verhalen die onze samenleving rijk is.

What's in it for me?

Filmmakers kunnen via New Dawn additionele productiesteun aanvragen. Daarnaast biedt de regeling makers de mogelijkheid een nationaal en internationaal netwerk op te zetten.

Indien je reeds productiesteun hebt ontvangen van het VAF, kan je een bijkomende productiesteun aanvragen:

  • Maximum € 200.000 euro voor een lange speelfilm (fictie of animatie)
  • Maximum € 100.000 voor een lange documentairefilm

Let op: de indiening loopt niet via MyVAF, maar via New Dawn zelf.

Meer informatie

Bezoek de New Dawn-website voor meer informatie, de deelnemende fondsen en landen, de commissie, de criteria en hoe je kan aanvragen.

Vragen? Contacteer ons

Heb je een vraag over New Dawn? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Charlotte

Charlotte Van Hassel

Projectbeheerder Creatie
podcasts & speciale projecten