Ga verder naar de inhoud

Masterclass: Leer pitchen vanuit je eigenheid

Georganiseerd door het VAF
21 maart 2024 15:00 tot 16:30
Huis van de Vlaamse Film

Het Vlaams Audiovisueel Fonds organiseert gedurende zes maanden (november 2023 t/m maart 2024) enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts. Dit loopt samen met het programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film.

Kim Neuskens reikt je in deze sessie enkele handvaten aan om beter te pitchen en er zelfs van te genieten.

Korte inhoud

Wat is pitchen? De meeste mensen denken dan aan een heel stressvol ogenblik waarbij je voor de leeuwen wordt gegooid en met knikkende knieën en gevijnst zelfvertrouwen probeert de jury te overtuigen van je creatie en vervolgens door de blikken van je toehoorders het gevoel krijgt dat je er beter nooit aan was begonnen… En met lood in je schoenen vertrek je terug.

En toch hoeft dat zo helemaal niet te zijn. Eigenlijk is het zelfs mogelijk om van pitchen te genieten. Het is de kunst om van mensen gedaan te krijgen wat jij wil, niet omdat je het zegt, maar omdat ze het zelf willen. Wat essentieel is voor een pitch, zit dus niet in je woorden maar in je daden. Hoe dat zit, legt ze je uit in deze masterclass.

Pitchen als leider is de kunst om van mensen gedaan te krijgen wat jij wil, niet omdat je het hen zegt, maar omdat ze het zelf willen.

Bio

Kim is een toonaangevende businesscoach die de afgelopen jaren vele leiders hielp om meer impactvol te leiden en succesvolle organisaties te creëren. Kim is ICF (International Coaching Federation) gecertificeerd businesscoach. Daarnaast heeft ze een jarenlange ervaring in de media als redactrice en eindredactrice. Haar expertise was transformatie faciliteren via tv-programma’s (Witte Raven, styling programma’s, etc.). En ze stond als kind meerdere jaren op podia met zang en acteren. Als Germaniste leerde ze alles over taal, zowel de psychologie van de linguïstiek als storytelling. Ze heeft dus zowel kennis van uiterlijke vormen van succes (in de media, op podia, in het creëren van een personal brand en sterk communiceren) als van innerlijke vormen van succes (mentale training, neurologisch programmeren, traumatherapieën, …). Ze is een expert als het neerkomt op het faciliteren van een transformatie richting spraakmakend leiderschap.

Praktisch

Deelname is gratis, mits inschrijving.

De masterclass gaat door op donderdag 21 maart van 15u tot 16u30 op het VAF (Bischoffheimslaan 38, 1000 Brussel).

Voor wie?

Deze masterclass is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom, ongeacht gender of ervaring.

Inschrijvingsformulier

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 20 maart.

Volg je graag deze sessie? Dan raden we je aan om ook de masterclass communicatie (op 18 jan 2024) te volgen.