Ga verder naar de inhoud

Masterclass: Leiderschap versterken door communicatie

Georganiseerd door het VAF
18 januari 2024 13:00 tot 15:00
Huis van de Vlaamse Film

Het Vlaams Audiovisueel Fonds organiseert gedurende zes maanden (november 2023 t/m maart 2024) enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts. Dit loopt samen met het programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film.

In deze masterclass legt Kim Neuskens uit hoe je krachtig en inspirerend kan communiceren om zo jouw leiderschap te versterken.

Korte inhoud

De meeste mensen geloven dat wanneer ze als leider gaan communiceren in hun bedrijf, op podia of in de media dat ze ook wel ergens even een communicatietraining moeten gaan volgen om wat technieken aan te leren. Ze krijgen dan goeie tips en tricks en gaan het vervolgens in hun bedrijf proberen uittesten maar worden dan geconfronteerd met het feit dat het niet werkt voor hen. Ze praten nog steeds met een “euh”. Ze voelen zich nog steeds niet zelfzeker en vooral de impact die ze verwachten dat hun communicatie zal hebben, blijft uit. Toch zien we tegelijkertijd leiders die spraakmakend leiderschap op zich nemen, die een ruimte binnenkomen en of het nu een vergadering of een podium of een tv-studio is, ze delen hun visie op een krachtige en inspirerende manier. Is het dus wel zo dat als je focust op de vele communicatietechnieken dat je dan automatisch een spraakmakend leider wordt?

Na jaren van onderzoek en het begeleiden van vele CEO’s, politici en visionaire ondernemers, ontdekte Kim Neuskens dat je inspirerend spreken niet kan aanleren met technieken of met de houding van je handen en voeten of de nadruk die je legt op een woord. Het geheim zit hem veel dieper in je. Wat als je door veel minder te doen steeds meer zou kunnen bereiken? Spraakmakend spreken als leider heeft te maken met de mindset die je als leider ontwikkelt. Hoe je jouw brein en je lichaam kan herprogrammeren om steeds meer krachtig en inspirerend te spreken, legt ze je uit in de masterclass.

Communiceren als een inspirerend leider is een effect van wat zich innerlijk bij je afspeelt. Als jij je innerlijk verrijkt, dan zal je niet anders kunnen dan zeer inspirerend te spreken voor anderen.

Bio

Kim is een toonaangevende businesscoach die de afgelopen jaren vele leiders hielp om meer impactvol te leiden en succesvolle organisaties te creëren. Kim is ICF (International Coaching Federation) gecertificeerd businesscoach. Daarnaast heeft ze een jarenlange ervaring in de media als redactrice en eindredactrice. Haar expertise was transformatie faciliteren via tv-programma’s (Witte Raven, styling programma’s, etc.). En ze stond als kind meerdere jaren op podia met zang en acteren. Als Germaniste leerde ze alles over taal, zowel de psychologie van de linguïstiek als storytelling. Ze heeft dus zowel kennis van uiterlijke vormen van succes (in de media, op podia, in het creëren van een personal brand en sterk communiceren) als van innerlijke vormen van succes (mentale training, neurologisch programmeren, traumatherapieën, …). Ze is een expert als het neerkomt op het faciliteren van een transformatie richting spraakmakend leiderschap.

Praktisch

Deelname is gratis, mits inschrijving. Breng gerust je boterhammen mee, wij zorgen voor koffie, thee en water.

De masterclass gaat door op donderdag 18 januari van 13u tot 15u op het VAF (Bischoffheimslaan 38, 1000 Brussel).

Voor wie?

Deze masterclass is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom, ongeacht gender of ervaring.

Inschrijvingsformulier

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 17 januari. Tijdens deze sessie is er een fotograaf aanwezig. Indien je niet in beeld wilt komen, gelieve ons een seintje te geven.

Volg je graag deze sessie? Dan raden we je aan om ook de masterclass pitchen te volgen.