Ga verder naar de inhoud

Nieuw reglement VAF Wildcards

1 augustus 2022

Er zijn enkele reglementswijzigingen voor de VAF Wildcards, de jaarlijkse prijzen voor de beste eindwerken aan de Vlaamse filmscholen.

Studenten die dit academiejaar hun bachelor- of masterdiploma aan een van de Vlaamse film- of kunsthogescholen halen, kunnen hun eindwerk inzenden voor de VAF Wildcardcompetitie. Er worden Wildcards uitgereikt in vijf categorie├źn: Fictie, Documentaire, Animatie, FilmLab en Scenario. Met een VAF Wildcard kan je meteen je eerste buitenschoolse film realiseren. Je ontvangt een startbudget en wordt begeleid door een individuele coach.

Wil je je eindwerk indienen voor een VAF Wildcard? Hou dan rekening met deze reglementswijzigingen:

  • Kandidaten moeten hun volledige bachelor of master doorlopen aan dezelfde Vlaamse filmschool.
  • Voor de ontwikkeling van de nieuwe film zijn er nieuwe minimum en maximum duurtijden vastgelegd. Een fictiefilm duurt minimum 10 en maximum 25 minuten, een documentaire minimum 10 en maximum 25 minuten, een animatiefilm minimum 3 en maximum 25 minuten, een Filmlabwerk minimum 5 en maximum 25 minuten.
  • De tijd die laureaten krijgen om hun nieuwe film te realiseren is verkort van 2 jaar naar 1 jaar.

De volgende deadlines zijn 5 september 2022 voor de Wildcard Scenario, en 26 september 2022 voor de Wildcards Fictie, Documentaire, Animatie en FilmLab.