Ga verder naar de inhoud

Meerjarige ondersteuning

Hier vind je een overzicht van de werkingssubsidies die toegekend werden voor de periode 2024-2027.

Een werkingssubsidie is een meerjarige ondersteuning voor publieksorganisaties die elk vanuit hun eigen invalshoek een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige, kwalitatieve en diverse filmcultuur in Vlaanderen.

Voor de periode 2024-2027 ondersteunt het VAF negentien organisaties met een Werkingssubsidie. Er zijn vier categorieën.

Mengvorm

© Lorenz Mannaerts

MOOOV

Wereldcinemafestival in Turnhout, Brugge, Genk en op tal van andere locaties. MOOOV is ook distributeur en gastheer van het vertoningsnetwerk Zebracinema.

© Amber De Leener

FONK

Een huis met een meervoudige identiteit: wat Docville betekent voor de documentaire, is het Internationaal Kortfilmfestival Leuven voor de kortfilm. Dalton verzorgt de distributie voor beide disciplines en Cinema ZED is de grootste arthouse-vertoningsplek in haar regio.

JEF

De grootste organisatie op het domein van kinder-, jeugd- en jongerenfilm. Actief op het vlak van educatie, distributie en vertoning. De werking richt zich ook op scholen. Thuisbasis van het Jeugdfilmfestival Antwerpen.

Festivals

© Jeroen Willems

Film Fest Gent

Het grootste filmfestival in Vlaanderen, met een generalistische benadering van filmcultuur en een focus op muziek die het festival internationaal relevant maakt.

© Gilles Moins

Anima

Hét festival en de referentie voor de animatiefilm in België.

© sdinneweth fotografie

Filmfestival Oostende

Generalistisch filmfestival met een focus op Vlaamse film.

© Marc Melkenbeek

Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film (BIFFF)

Het grootste publieksfestival voor genrefilm in België.

© Filip Van Zandycke

Filem'On

Brussels festival voor kinder-, jeugd en jongerenfilm en een vertoningsnetwerk.

Offscreen Film Festival

Een focus op de genrefilm, zowel tijdens het Brusselse festival als in tal van andere programma’s overal in Vlaanderen, het hele jaar door.

© Camille Van Durme

BSFF & BRIFF

Un Soir ... Un Grain organiseert jaarlijks twee festivals, namelijk het Brussels Short Film Festival (BSFF) voor kortfilms en het Brussels International Film Festival (BRIFF) voor langspeelfilms.

Vertoners

Nova

Brusselse vertoningsplek met als profiel de afwijking van de norm en de marges van het medium.

Cinemaximiliaan

Film als instrument voor de bevordering van integratie van asielzoekers, vluchtelingen, nieuwkomers, filmprofessionals en het brede film- en cultuurgeïnteresseerde publiek in Vlaanderen en Brussel.

Artcinema OFFoff

Gents vertoningsinitiatief met een focus op experimentele film.

KASKcinema

Vertoningsplek gelinkt aan de Gentse School of Arts/KASK, met een avontuurlijke programmatie als huisstijl.

© Lars Duchateau

Sphinx Cinema (La Luna vzw)

Arthouse-cinema in Gent met aandacht voor een divers en kwalitatief filmaanbod, ook voor het jonge publiek en de Vlaamse auteursfilm.

Filmwijze organisaties

© Marin Driguez

Sabzian

Sabzian is een gratis internationaal filmtijdschrift dat verdiepende reflectie biedt op eigentijdse filmervaring en -cultuur via online en offline publicaties, vertoningen en evenementen.

© Bibí Euse

Cinea

Instituut voor filmeducatie dat beschouwing en educatie voor gevorderden biedt en een brugfunctie vervult tussen academische reflectie over film en filmeducatie voor een breed publiek.

Kortfilm.be

Kortfilm.be is een online platform rond (Belgische) korte films, ingebed in het internationale filmlandschap, met teksten, kijktips en een gecureerd video on demand aanbod.

REKKER

REKKER neemt kinderen en jongeren mee op audiovisueel avontuur in de wereld van de animatiefilm.