Ga verder naar de inhoud

LEF-deelnemers

Als deel van ons ruimer actieplan inclusie ontwikkelde onze afdeling Talentontwikkeling het programma Leiderschap en Eigenheid in Film (LEF).

Dit programma is voor semi-ervaren regisseurs en producenten die zich identificeren met een overwegend vrouwelijke genderidentiteit of non-binair zijn. Het traject bestaat uit verschillende labs die - gespreid over zes maanden - begeleid worden door toonaangevende en relevante professionals (van zowel binnen als buiten de sector). Elk lab bevat bovendien één of twee masterclasses, die voor iedereen toegankelijk zijn.

© Bea Borgers

LEF-deelnemers 2023-2024

Een jury selecteerde acht deelnemers (regisseurs / producenten). De deelnemers worden gecoacht op vlak van persoonlijk leiderschap door Kim Neuskens, en voor sommige onderdelen bijgestaan door ervaringsdeskundige in de sector, filmmaker Patrice Toye. Naast coaching en peerfeedback, organiseren we maandelijks masterclasses met verschillende experts.

Leer ze kennen, connecteer en spread the world!

© Jente Waerzeggers

Sarah Lauwers

Sarah Lauwers (1997) is een filmmaker en mixed media kunstenares. Ze presenteerde onlangs haar eerste Virtual reality werk en schoolde haar bij in de wondere wereld van VFX en 3D animatie. Sarah droomt van een langspeelfilm met het musicalgehalte van Leos Carax's Annette, maar vooral van een sector met gelijke kansen en ruimte voor minder evidente verhalen. Momenteel werkt ze aan haar experimentele kortfilm Lieve, trouwe werkelijkheid.

Het Beeldhuis
© Het Beeldhuis

Ine Holsteens

Ine Holsteens (1982) is scenariste en regisseur van fictie in heel uiteenlopende genres. Haar kortfilms, vaak met een maatschappijkritische toets, werden gelauwerd op nationale & internationale filmfestivals. Momenteel werkt ze aan haar eerste comedy reeks. Boordevol ideeën, heeft ze een enorme drive om impactvolle films en reeksen in de wereld te zetten.

© Jan Landau

Julia M. Free

Julia M. Free (1991) is regisseur en schrijver actief in zowel België als Nederland. Zij werkt momenteel aan haar TV docu-serie Gay & Grey en fictie kortfilm Celene, waarin ze het thema van vrouwenliefde exploreert in de leeftijd van 70 jaar en ouder.

© Jan Landau

Nina Landau

Documentaire producer en regisseur Nina Landau (1986) verdiept zich graag in complexe en onderbelichte thema's met de bedoeling verhalen te brengen die raken, verrassen en overtuigen. Ze heeft een bijzondere interesse in vrouwengezondheid, in justitie en in intergenerationele overdracht. Haar wens voor de toekomst? Een inclusieve, duurzame en bloeiende documentairefilmsector.

© Bea Borgers

Mirna Everhard

Mirna Everhard (1988) is al sinds jonge leeftijd gegrepen door de meeslepende kracht van verhalen. Ze werkt momenteel aan verschillende films en documentaires als producent en regisseur. Door het ogenschijnlijk bekende in vraag te stellen en het ogenschijnlijk onbekende tastbaar te maken hoopt ze een groot publiek te kunnen raken en verbinden.

© VLADVDK

Sarah Lederman

Sarah Lederman (1994) is er trots op dat ze haar eigen poëtische filmtaal heeft gevonden. Haar droom is om in de nabije toekomst een lange fictiefilm en documentaire te maken. Hierbij wil ze trouw blijven aan haar eigen stijl en een breed publiek weten aan te spreken en beroeren.

Ilse Joye

Ilse Joye (1980) is een gepassioneerde Head of Production & Producente die graag haar hart investeert in mensen en verhalen. Ze werkte de voorbije jaren vooral aan internationale en nationale high-end TV series maar houdt bovenal van nieuwe uitdagingen en onontgonnen paden waarbij ze samen met de creatieven hun talent, verhalen en dromen tot een hoger niveau kan tillen en in werkelijkheid kan omzetten.

Maryam Kamal Hedayat

Maryam K. Hedayat (1979) is filmmaker, schrijver, curator en activist. Ze is gefascineerd door thema’s als migratie en ecofeminisme maar ook de onbetrouwbaarheid van overleveringen, herinneringen en geschiedschrijving. In haar werk streeft ze ernaar op een poëtische en magisch-realistische manier socio-politieke realiteiten weer te geven. Daarnaast strijdt ze met haar collectieven Wanda en Comment Peut-On être Persan voor een meer inclusieve filmsector.

Kim Neuskens

Kim Neuskens is een autoriteit op vlak van leiderschap en communicatie. Ze werkt al tien jaar als strategisch business coach voor spraakmakende leiders. Tijdens dit traject begeleidt ze de deelnemers om te groeien in hun leiderschap en eigenheid door ze mentaal te trainen en hun communicatievaardigheden aan te scherpen.

Ze werkte voordien als redacteur en eindredacteur voor productiehuizen en zenders en weet dus perfect de brug te slaan tussen media en leiderschap.

© Bea Borgers

Patrice Toye

Patrice Toye is filmmaker. Haar langspeelfilms werden geselecteerd voor talrijke internationale filmfestivals zoals Berlijn, Sundance en Venetië. Daarnaast begeleidt ze nieuwe talenten tijdens scenarioateliers en als docente audiovisuele kunsten. Momenteel is ze in voorbereiding van haar nieuwe langspeelfilm, geproduceerd door Menuetto Film.

Inclusie

Stimuleren van inclusief beleid in de audiovisuele sector.

Meer lezen

Actieplan inclusie

Bekijk het actieplan rond inclusie.

Meer lezen