Ga verder naar de inhoud

Masterclass: Hoe reageren op grensoverschrijdend gedrag?

Georganiseerd door het VAF
15 februari 2024 12:30 tot 15:30
Huis van de Vlaamse Film

Het Vlaams Audiovisueel Fonds organiseert gedurende zes maanden (november 2023 t/m maart 2024) enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts. Dit loopt samen met het programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film.

In deze interactieve open vorming richt Tara De Laet zich op grensoverschrijdend gedrag en hoe je hier gepast op kan reageren.

Korte inhoud

Iedereen heeft de vrijheid om zelf te bepalen welk gedrag of welke handeling als grensoverschrijdend worden ervaren. Wat voor de ene aanvaardbaar is, is dat voor de ander misschien niet. Omdat grensoverschrijdend gedrag geen vaststaand gegeven is, ontwikkelde Sensoa het Vlaggensysteem. Deze methodiek helpt om over gedrag te praten, correct in te schatten en geeft tips om gepast te reageren. Deze tool werd recent aangepast naar de media en digitale sector en bespreekt situaties binnen deze werkcontext over pesten, agressie en seksueel gedrag.

In deze workshop maak je kennis met het begrip grensoverschrijdend gedrag, lichten we de werkwijze van het Vlaggensysteem toe en oefenen we de methodiek en laagdrempelige manieren van reactie als omstaander in aan de hand van enkele concrete voorbeelden.

Roddels op de set, ongepaste opmerkingen tussen collega’s of verhitte discussies: wanneer gaat bepaald gedrag over de grens? En hoe kan je er gepast op reageren?

Bio

Tara De Laet is beleidsmedewerker integriteit bij Sensoa, het Vlaams Expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Binnen deze job coacht ze organisaties om een beleid ter preventie van grensoverschrijdend gedrag uit te werken. Door project- en methodiekwerk, deskundigheidsbevordering, ondersteuning van sectoren en pleitbezorging zorgt ze dat het thema grensoverschrijdend gedrag op de agenda van organisaties komt te staan. Tara werkte het afgelopen jaar mee aan het actieplan tegen grensoverschrijdend gedrag binnen de mediasector samen met mediarte.

Wanneer ze niet aan het werk is, haalt Tara graag een frisse neus met haar trouwe viervoeter, geniet ze van een cocktail en etentje met vrienden of is ze ergens in het buitenland de wereld aan het ontdekken.

Praktisch

Deelname is gratis, mits inschrijving. Breng gerust je boterhammen mee, wij zorgen voor koffie, thee en water.

De masterclass gaat door op donderdag 15 februari van 12u30 tot 15u30 op het VAF (Bischoffheimslaan 38, 1000 Brussel).

Voor wie?

Deze masterclass is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom, ongeacht gender of ervaring.

Inschrijvingsformulier

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 13 februari.
Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.

Dit evenement wordt georganiseerd in kader van het Actieplan inclusie en programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film. Naast een besloten traject voor de geselecteerde deelnemers, zijn er ook meerdere masterclasses, die vrij toegankelijk zijn mits inschrijving.

Inclusie

Stimuleren van inclusief beleid in de audiovisuele sector.

Meer lezen

Actieplan inclusie

Bekijk het actieplan rond inclusie.

Meer lezen

VAF Masterclasses

8 november 2023

Gedurende zes maanden (november 2023 t.e.m. maart 2024) organiseren we enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts.

Meer lezen