Ga verder naar de inhoud

Masterclass: Het ABC van leiderschap(sontwikkeling)

Georganiseerd door het VAF
11 januari 2024 13:00 tot 15:00
Huis van de Vlaamse Film

Het Vlaams Audiovisueel Fonds organiseert gedurende zes maanden (november 2023 t/m maart 2024) enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts. Dit loopt samen met het programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film.

In deze masterclass zoomt Karen Wouters in op de kern van leiderschap - het ABC - en de complexiteit die daarbij hoort.

Korte inhoud

Leiderschap is een term die vele ladingen dekt. In deze masterclass gaan we naar de kern – het ABC van leiderschap – en brengen we tegelijkertijd de complexiteit van leiderschap in al haar facetten binnen – persoonlijk, contextueel, stijlen, rollen. We ontdekken ook hoe ons denken over leiderschap doorheen de tijd geëvolueerd is, en staan stil bij de meer recente theorieën van authentiek en gedeeld leiderschap. De huidige context vraagt een meer open en gedeelde kijk op leiderschap. Wat houdt dit juist in? Wat zijn randvoorwaarden om dit te realiseren? En, wat zijn de implicaties voor leiderschapsontwikkeling?

Bio

Karen Wouters doorliep tot 2013 een academische loopbaan aan Vlerick Business School en Robert H Smith School of Business (USA). Ze bouwde in die jaren expertise op in de domeinen van on-the-job learning, e-learning, executive coaching en leiderschapsontwikkeling. Vandaag combineert ze een academische loopbaan met begeleidingswerk in de praktijk, met focus op gedeeld leiderschap, leiderschapsontwikkeling en vrouwen & leiderschap. Karen is verbonden aan Antwerp Management School als professor leiderschap en academisch directeur van het ‘Start To Lead’ programma, mede-oprichter van Casa 19 en was tot voor kort verbonden aan Workitects waar ze verschillende onderzoeksprojecten rond gedeeld leiderschap leidde.

Praktisch

Deelname is gratis, mits inschrijving. Breng gerust je boterhammen mee, wij zorgen voor koffie, thee en water.

De masterclass gaat door op donderdag 11 januari 2024 van 13u tot 15u op het VAF (Bischoffheimslaan 38, 1000 Brussel).

Voor wie?

Deze masterclass is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom, ongeacht gender of ervaring.

Inschrijvingsformulier

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 10 januari.

Dit evenement wordt georganiseerd in kader van het Actieplan inclusie en programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film. Naast een besloten traject voor de geselecteerde deelnemers, zijn er ook meerdere masterclasses, die vrij toegankelijk zijn mits inschrijving.

Inclusie

Stimuleren van inclusief beleid in de audiovisuele sector.

Meer lezen

Actieplan inclusie

Bekijk het actieplan rond inclusie.

Meer lezen

VAF Masterclasses

8 november 2023

Gedurende zes maanden (november 2023 t.e.m. maart 2024) organiseren we enkele masterclasses over inclusie, leiderschap, communicatie, grensoverschrijdend gedrag en pitchen met verschillende experts.

Meer lezen