Ga verder naar de inhoud
Georganiseerd door het VAF
2 mei 2024 14:15 tot 18:30
Huis van de Vlaamse Film

Het Vlaams Audiovisueel Fonds organiseerde gedurende zes maanden (november 2023 t/m maart 2024) het programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film.

Als afsluiter van dit traject is er op 2 mei een netwerkevent, waar producenten vrouwelijk talent kunnen leren kennen, om zo samen te werken en toegang te krijgen tot de impulspremie voor gender.

Via deze netwerkbingo willen we aan de hand van gecureerde speeddates samenwerking stimuleren door verschillende partijen in contact brengen met elkaar. Leer als producent vrouwelijk talent kennen voor je volgende projecten, en kom zo in aanmerking voor de impulspremie voor gender.

Nadien is er de mogelijkheid om elkaar verder te leren kennen en gegevens uit te wisselen met een hapje & drankje op de receptie.

Impulspremie voor gender

Via de impulspremie voor gender stimuleert het VAF producenten om meer op zoek te gaan naar vrouwelijk talent. Een producent die na afwerking van een project op basis van objectieve criteria kan aantonen dat kansen gegeven werden aan vrouwelijk talent, kan met een impulspremie (automatische steun) een nieuw project met vrouwelijke makers aanvatten.

De impulspremie voor gender is een financiële stimulans voor producenten. Het gaat over een startbedrag, net zoals de andere impulspremies. Hierna kan het project in het reguliere selectiesysteem instromen voor verder financiering

Voor wie?

De impulspremie voor gender kan pas toegekend worden als een aantal functies met voldoende impact op het creatieve en productionele proces minimaal door vrouwen zijn ingevuld. We nodigen zowel producenten uit die in aanmerking komen voor deze financiële stimulans als de verschillende functies die door vrouwen vervuld moeten zijn.

  • Producenten: die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de teams
    (gelieve te beperken tot één afgevaardigde per productiehuis)
  • Vrouwelijke regisseurs
  • Vrouwelijke scenaristen en/of showrunners
  • Vrouwelijke Heads of Department: DOP, hoofdmonteur beeld, art director, hoofd sound designer, auteur grafische bijbel, auteur literaire bijbel, hoofd storyboard, hoofd supervisor background design

Praktisch

De netwerkbingo gaat door op donderdag 2 mei 2024 vanaf 14u15 op het VAF (Bischoffsheimlaan 38, 1000 Brussel). Daarna vindt er een receptie plaats.

Deelname is gratis, mits inschrijving. Je kan je zowel voor de speeddates als voor de receptie inschrijven.

14u15Voorstelling impulspremie voor genderKarla Puttemans (hoofd Creatie & Talentontwikkeling)
14u30Gecureerde speeddates

Moderators An Feyfer & Astrid Jans (bedenkers & organisatoren LEF)

17u00Receptie & netwerking
18u30Einde

Schrijf je in

Inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 16 april.

Schrijf je je in voor de speeddates? Maandag 22 april verneem je via mail of je al dan niet geselecteerd bent. Let op: de plaatsen voor de speeddates zijn beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Wil je toch annuleren? Stuur dan een mailtje naar Astrid Jans (ajans@vaf.be). Indien je echter later dan 16 april besluit om niet deel te nemen of de dag zelf niet komt opdagen, zullen wij een annulatiekost van 10 euro aanrekenen.

Meer info?

Astrid Jans

Astrid Jans

Managementassistent
& coördinator inclusie
An Feyfer

An Feyfer

Coördinator Talentontwikkeling

Leiderschap en Eigenheid in Film

LEF is een programma rond Leiderschap en Eigenheid in Film voor semi-ervaren regisseurs en producenten die zich identificeren met een overwegend vrouwelijke genderidentiteit of non-binair zijn.

Meer lezen

LEF-deelnemers

Maak kennis met de acht deelnemers van het programma Leiderschap en Eigenheid in Film (LEF).

Meer lezen

Impulspremie voor gender

Een financiële stimulans voor producenten om meer op zoek te gaan naar vrouwelijk talent.

Meer lezen

Actieplan inclusie

Bekijk het actieplan rond inclusie.

Meer lezen