Ga verder naar de inhoud

Stimulansbeleid

De afdeling Publiek werkt jaarlijks stimulansmaatregelen uit, waaronder de maatregel Steun aan de Vertoning van de Vlaamse Auteursfilm, Arthousepremie, Springplankpremie en Innovatiepremie.

Huis van de Vlaamse Film

Steun aan de Vertoning van de Vlaamse auteursfilm

Deze steun is een stimulerende maatregel die elke Vlaamse auteursfilm een optimale kans wil bieden om door het publiek ontdekt te worden.

In 2024 ondersteunt het VAF onderstaande vertoners voor het vertonen van Vlaamse auteursfilms.

Arthousepremie

Deze stimulansmaatregel ondersteunt arthousebioscopen, die een bijdrage leveren aan de diversiteit en de artistieke kwaliteit van het filmaanbod in Vlaanderen.

In 2024 ondersteunt het VAF onderstaande arthousebioscopen.
Huis van de Vlaamse Film

Springplankpremie

Een eenmalige ondersteuning waarmee een vertoner bijkomend kan investeren in de diversiteit van de programmatie, communicatie, promotie en publiekswerking.

Er werd in 2023 geen Springplankpremie toegekend.

Innovatiepremie

De Innovatiepremie is een stimulansmaatregel voor meerjarig ondersteunde organisaties, die hen tijd en middelen moet geven om nieuwe onderwerpen en vraagstellingen te exploreren die een uitdaging vormen voor de sector.

Het VAF kende in 2024 een Innovatiepremie toe aan:
  • Anima / Folioscope: Met 'Labo Marni' zet Anima een innovatietraject op rond publieksontwikkeling. Tijdens de volgende editie van het Animafestival 2024 experimenteert Anima met een aangepaste programmatie in een aparte locatie, specifiek toegespitst op jongeren, om hun bezoek aan het festival toegankelijker, verrijkender en verbindender maken.