Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor Innovatielab (interactieve, AR en VR-projecten) (single)


De ontwikkelingssteun dient om het scenario grondig herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, de haalbaarheid van het project te onderzoeken, de belangrijkste locaties te zoeken, de hoofdrollen te casten, reperage en research te doen, (animatie)tests te doen en de techniek te bepalen, de visuele stijl te bepalen, het storyboard te maken, een prototype te maken, het budgetontwerp op te stellen, de nodige rechten te verwerven, (co)producenten, partners en financiering te zoeken, etc.

Ontwikkelingssteun kan worden aangevraagd voor majoritair Vlaamse projecten.

In de categorie Innovatielab komen alle niet-lineaire projecten uit het VAF/Filmfonds en VAF/Mediafonds samen. Concreet gaat het binnen het VAF/Filmfonds over Interactieve, VR en AR-projecten uit de categorieën animatie, documentaire, fictie en FilmLab (experimentele of audiovisuele kunst)​.

Lees zeker onze prioriteitennota Innovatielab voor aanvragers en beoordelingscommissies.

Zie ook modaliteiten subsidies scenariowerk.

Karen Van Hellemont

Karen Van Hellemont

Projectbeheerder Creatie
animatie & Innovatielab

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.