Ga verder naar de inhoud

Deadlines & ateliers Talentontwikkeling

26 juni 2023

Na de zomer volgen de deadlines voor de VAF-ateliers elkaar snel op. Hier vind je een overzicht van ons aanbod aan opleiding & coaching.

Meld je tijdig aan, en hou onze sociale media in de gaten voor updates.

Sfeerbeeld uit de VAF-Summer School 2022
Sfeerbeeld uit de VAF-Summer School 2022

VAF-Summer School 2023

Een stoomcursus filmmanagement voor debuterende makers. Een team docenten met tonnen praktijkervaring maakt je wegwijs in thema’s zoals rechtspersonen en organisatievormen, contractonderhandelingen, budgettering en financiering. Hou onze website zeker in het oog want het nieuwe programma komt eraan. Eens het programma bekend is, zullen de inschrijvingen openen.

Deadline: 4 september 2023

Workshop: 11 t.e.m. 15 september 2023

VAF Wildcard Scenario

Afgestudeerde scenaristen kunnen meedingen naar de felbegeerde VAF Wildcards. Op deze manier kan jij je eindwerk verder ontwikkelen in het scenarioatelier met behulp van een topcoach. De geselecteerde deelnemers ontvangen ook een premie van 6.000 euro.

Deadline: 4 september 2023

Voor eindwerken gerealiseerd in academiejaar 2022-2023

Stageproject 'De werkvloer op'

Het VAF slaat een brug tussen de filmscholen en de professionele animatiefilmstudio’s. Debuterende animatoren krijgen de kans om drie maanden mee te draaien in één van de deelnemende studio's. Bovendien word je tijdens de stage persoonlijk begeleid.

Deadline: 4 september 2023

Stage lopen kan vanaf 2 oktober 2023. De exacte startdatum is in overleg met de studio.

Still uit Bijzonder buitengewoon (2023)
Still uit Bijzonder buitengewoon (2023)

Ket & Doc - Workshop kinderdocumentaire

Ket & Doc is een ontwikkelingstraject voor korte kinderdocumentaires. Tijdens de Ket & Doc workshop ontwikkel je je filmplan, waarbij doorwinterde docenten je inspireren en begeleiden. Wie de workshop volgt, maakt kans op een productiepremie van 40.000 euro. Negen maanden later gaat je film in première op het JEF Festival en bereik je tienduizenden kinderen via de vertoningen op Ketnet en in scholen.

Deadline: 4 september 2023

Atelier: oktober 2023 t.e.m. eind januari 2024

Still uit Roomies (2022)
Still uit Roomies (2022)

Conceptatelier voor fictieseries

Tijdens dit atelier stel je die story engine scherp en ontwikkel je de belangrijkste verhaallijnen en personages van je tv- of webserie. Daarbij word je als schrijver uitgedaagd om je eigen psychologische en filosofische grenzen te verleggen. Twee internationale topcoaches begeleiden je. De geselecteerde deelnemers ontvangen een premie van 7.500 euro voor dit atelier.

Deadline: 11 september 2023

Atelier: midden januari tot eind juni 2024

Sfeerbeeld uit een VAF Scenarioatelier
Sfeerbeeld uit een VAF Scenarioatelier

Scenarioatelier voor langspeelfilms

Tijdens het scenarioatelier van het VAF kunnen veelbelovende scenaristen hun scenario voor een langspeelfilm (live action of animatie) uitdiepen onder begeleiding van een coach. Zo kunnen de deelnemers hun verhaal klaarstomen om verder scenario- of ontwikkelingssteun aan te vragen. De geselecteerde deelnemers ontvangen een scenariopremie van 6.000 euro.

Deadline: 25 september 2023

Atelier: midden januari tot eind juni 2024

VAF Wildcard winnaars 2022
VAF Wildcard winnaars 2022

VAF Wildcards

Zend je bachelor- of mastereindwerk in voor de VAF Wildcardcompetitie en maak kans op een VAF Wildcard, waarmee je meteen je eerste buitenschoolse film kan realiseren. Je ontvangt een mooi startbudget en wordt begeleid door een individuele coach.

Deadline: 25 september 2023

Voor eindwerken gerealiseerd in academiejaar 2022-2023

Sfeerbeeld infosessie Achter de schermen
Sfeerbeeld infosessie Achter de schermen

Infosessie 'Achter de schermen'

Tijdens deze infodag stellen het VAF, MEDIA Desk, Mediarte en Cultuurloket hun werking voor aan de laatstejaarsstudenten (bachelor en master) van de Vlaamse filmscholen. Dit helpt je om drempelvrees maximaal uit te schakelen, zodat de organisaties jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij jouw overstap naar het professionele veld. De dagplanning zal bekend gemaakt worden begin september 2023, en dan kan je je ook inschrijven.

Deadline: 27 september 2023

Infodag: 4 oktober 2023

Conceptatelier voor animatieseries

Tijdens dit atelier ontwikkelen teams van grafische en literaire talenten het concept van hun animatieserie. Je start met een idee en eindigt met een first draft van je literaire en grafische bijbel. Een topcoach helpt waar nodig. Elk team ontvang een atelierpremie van 7.500 euro.

Deadline: 23 oktober 2023

Atelier: eind januari tot eind juni 2024

Still uit Drijf (2023)
Still uit Drijf (2023)

Ontwikkelingsatelier voor korte animatiefilm

Tijdens dit atelier werk je verder aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke korte animatiefilm. Je gaat dieper aan de slag met je scenario, storyboard, set design, character design, enz. Een zelfgekozen professionele coach staat je hierin bij. Aan het eind van de rit kan je in principe een onderbouwd dossier voorleggen voor een aanvraag voor ontwikkelingssteun bij het VAF. De geselecteerde deelnemers ontvangen een premie van 6.000 euro voor dit atelier.

Deadline: eind januari 2024 (TBC)

Atelier: vanaf mei/juni 2024

Storycon 2022
Storycon 2022 © Amir Khidojatov

Save the date: Storycon 2024

Gebeten door storytelling? Dan is VAF Storycon helemaal jouw ding! Verwacht je aan een dag vol inspirerende talks van bekende gastsprekers en interviews over verhaalvertelling, in al zijn facetten, voor iedereen. Het kernonderwerp is: 'humor en storytelling'. Blokkeer de datum alvast in jouw agenda. Meer info en ticketverkoop volgen later.

Storycon 2024: 18 april 2024

Vragen?

Neem contact op met ons.

An Feyfer

An Feyfer

Coördinator Talentontwikkeling
Koen Baeyens

Koen Baeyens

Projectbeheerder Talentontwikkeling

Tips & tricks voor na je studies

Gids voor afgestudeerde filmmakers

Advies en tips voor de internationale promotie van jouw film of audiovisueel project door de medewerkers van Flanders Image.

Meer lezen

Infosessie steunaanvragen Creatie (online)

15 september 2023 14:00 tot 16:00
online

Wil je creatiesteun aanvragen? We nodigen je graag uit voor een online infosessie op vrijdag 15 september 2023.

Meer lezen

Internationale workshops

Internationaal gerenommeerde opleidingsprogramma's met gereserveerde plaatsen voor Vlaamse filmmakers.

Meer lezen