Ga verder naar de inhoud

Impulspremie Filmfonds (single)

Normaal gezien wordt iedere steunaanvraag beoordeeld door een commissie. Dit noemen we selectieve steun. Bij de impulspremie is dat niet zo. Die verdien je

  • als scenarist, regisseur en/of producent op basis van aantoonbaar ‘succes’ (artistiek en/of economisch) met vorig werk dat door het VAF/Filmfonds werd gesteund, of
  • als producent op basis van aantoonbare inspanningen op vlak van gender met vorig werk dat door het VAF/Filmfonds of het VAF/Mediafonds werd gesteund.

Deze automatische premie geeft een positieve impuls om nieuw werk te creëren zonder in een eerste fase langs een beoordelingscommissie te passeren.

Je moet deze premie wel aanvragen via een steunaanvraag, maar verwerft deze automatisch als je aanvraag voldoet aan een aantal formele criteria.

Het bedrag waar je recht op hebt, moet verplicht worden ingezet voor een nieuwe creatie. Na vijf jaar verstrijkt de termijn om deze premie op te vragen.

De impulspremie op basis van aantoonbaar 'succes' is enkel van toepassing bij het VAF/Filmfonds, de impulspremie voor gender is van toepassing bij het VAF/Filmfonds en het VAF/Mediafonds.

De basisprincipes van de impulspremie staan verder op deze pagina uitgelicht. De regels staan uitgebreid uitgelegd in het reglement van het VAF/Filmfonds. Lees ze zeker goed na. Je kan ook advies vragen aan een projectbeheerder.

Geen deadlines beschikbaar

Gerelateerd

Dirk Cools

Dirk Cools

Projectbeheerder Creatie
fictie
Marie Van Innis

Marie Van Innis

Projectbeheerder Creatie
documentaire
Karen Van Hellemont

Karen Van Hellemont

Projectbeheerder Creatie
animatie & Innovatielab
Chiara Deleersnijder

Chiara Deleersnijder

Projectbeheerder Creatie
Filmlab & korte fictie

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.