Ga verder naar de inhoud

Vlaamse producties in cijfers

Doorheen het jaar monitoren we de Vlaamse audiovisuele wereld. In onderstaande overzichten worden interessante cijfers of opvallende trends getoond, aangevuld met de resultaten van onze jaarlijkse bevraging voor het jaarverslag.

Onze dashboards

Bioscoopcijfers Vlaamse film

Een overzicht van het aantal bioscoopbezoekers aan de Vlaamse film sinds 2010, en de details sinds 2018, in samenwerking met Cinedata en de producenten.

Meer lezen

Kijkcijfers

De kijkcijfers van Vlaamse films en series op televisie sinds 2018, in samenwerking met VRT, DPG Media en Play Media.

Meer lezen

Streamingdiensten

Alle VAF-/SF-gesteunde Vlaamse films en series op streamingdiensten, in samenwerking met de betrokken streamers en het European Audiovisuel Observatory

Meer lezen

Festivalselecties Vlaamse producties

Welke Vlaamse films en series werden geselecteerd en vertoond op festivals? In samenwerking met de producenten, distributeurs en Flanders Image.

Meer lezen

Internationale rechtenverkoop

Een overzicht van de internationale rechtenverkoop van Vlaamse titels aan buitenlandse sales agents.

Meer lezen

Alternatieve circuits

Alle VAF-producties die buiten het reguliere circuit vertoond werden in universiteiten, bibliotheken en kunstencentra. In samenwerking met de producenten, regisseurs en scenaristen van Filmlab, Innovatielab en documentaire.

Meer lezen

Vragen of meer informatie?

Indien je meer informatie wenst over onze onderzoeken en verzamelmethodes of voorstellen hebt voor andere rapporteringen, kan je altijd contact opnemen met het Kenniscentrum.

Matthew Deboysere

Matthew Deboysere

Coördinator Kenniscentrum
Jolien

Jolien Vanroy

Projectbeheerder Kenniscentrum