Ga verder naar de inhoud

Internationale rechtenverkoop

Waar in de wereld worden Vlaamse films en series vertoond? De tabel hieronder geeft de internationale rechtenverkoop van Vlaamse titels aan buitenlandse sales agents weer. Hover over de bolletjes voor gedetailleerde info over het soort rechten. Deze cijfers werden verzameld via de jaarlijkse bevraging aan producten in kader van het jaarverslag.

Vragen?

Indien je vragen hebt over onze methodologie of extra informatie wenst te verkrijgen voor jouw onderzoek, neem dan contact ons op.

Jolien

Jolien Vanroy

Projectbeheerder Kenniscentrum

Andere onderzoeken van het VAF

Bioscoopcijfers Vlaamse film

Een overzicht van het aantal bioscoopbezoekers aan de Vlaamse film sinds 2010, en de details sinds 2018, in samenwerking met Cinedata en de producenten.

Meer lezen

Kijkcijfers

De kijkcijfers van Vlaamse films en series op televisie sinds 2018, in samenwerking met VRT, DPG Media en Play Media.

Meer lezen

Streamingdiensten

Alle VAF-/SF-gesteunde Vlaamse films en series op streamingdiensten, in samenwerking met de betrokken streamers en het European Audiovisuel Observatory

Meer lezen

Festivalselecties Vlaamse producties

Welke Vlaamse films en series werden geselecteerd en vertoond op festivals? In samenwerking met de producenten, distributeurs en Flanders Image.

Meer lezen

Alternatieve circuits

Alle VAF-producties die buiten het reguliere circuit vertoond werden in universiteiten, bibliotheken en kunstencentra. In samenwerking met de producenten, regisseurs en scenaristen van Filmlab, Innovatielab en documentaire.

Meer lezen

Rapport: de Vlaamse gamesector

In 2024 werkten we aan een uitgebreide dataverzameling rond videogames. We bevroegen 49 studio's over hun werking.

Meer lezen