Ga verder naar de inhoud

Festivalselecties

Voor welke festivals werden majoritaire en minoritaire Vlaamse films en series geselecteerd? Hover over het award icoontje om meer informatie te krijgen over de gewonnen prijs. Deze cijfers worden verzameld via de jaarlijkse bevraging aan producenten en de input van onze afdeling internationale promotie. De responsgraad op de jaarlijkse bevraging is nooit 100% dus er zullen enkele (minoritaire) titels ontbreken.

Vragen?

Indien je vragen hebt over onze methodologie of extra informatie wenst te verkrijgen voor jouw onderzoek, neem dan contact ons op.

Jolien

Jolien Vanroy

Projectbeheerder Kenniscentrum

Andere onderzoeken van het VAF

Bioscoopcijfers Vlaamse film

Een overzicht van het aantal bioscoopbezoekers aan de Vlaamse film sinds 2010, en de details sinds 2018, in samenwerking met Cinedata en de producenten.

Meer lezen

Kijkcijfers

De kijkcijfers van Vlaamse films en series op televisie sinds 2018, in samenwerking met VRT, DPG Media en Play Media.

Meer lezen

Streamingdiensten

Alle VAF-/SF-gesteunde Vlaamse films en series op streamingdiensten, in samenwerking met de betrokken streamers en het European Audiovisuel Observatory

Meer lezen

Alternatieve circuits

Alle VAF-producties die buiten het reguliere circuit vertoond werden in universiteiten, bibliotheken en kunstencentra. In samenwerking met de producenten, regisseurs en scenaristen van Filmlab, Innovatielab en documentaire.

Meer lezen

Internationale rechtenverkoop

Een overzicht van de internationale rechtenverkoop van Vlaamse titels aan buitenlandse sales agents.

Meer lezen

Rapport: de Vlaamse gamesector

In 2024 werkten we aan een uitgebreide dataverzameling rond videogames. We bevroegen 49 studio's over hun werking.

Meer lezen