Ga verder naar de inhoud

Kijkcijfers

Hieronder een overzicht van de kijkcijfers van VAF/SF-gesteunde Vlaamse films en series uitgezonden op televisie in 2022. Onder het aantal kijkers verstaan we de kijkers die via lineaire tv of uitgesteld (volgens de methodiek van CIM en Nielsen) naar een uitzending hebben gekeken. Dit omvat de cijfers zover bekend via de Top 20 VOSDAL en Live+7 van CIM, en de jaarlijkse bevraging van de omroepen. Voor de series kijken we naar het kijkrecord in 2022, met andere woorden de beste aflevering. Het marktaandeel omvat het percentage van kijkers dat op het moment van de uitzending voor deze titel koos.

Vragen?

Indien je vragen hebt over onze methodologie of extra informatie wenst te verkrijgen voor jouw onderzoek, neem dan contact ons op.

Matthew Deboysere

Matthew Deboysere

Coördinator Kenniscentrum

Andere onderzoeken van het VAF

Bioscoopcijfers Vlaamse film

Een overzicht van het aantal bioscoopbezoekers aan de Vlaamse film sinds 2010, en de details sinds 2018, in samenwerking met Cinedata en de producenten.

Meer lezen

Festivalselecties Vlaamse producties

Welke Vlaamse films en series werden geselecteerd en vertoond op festivals? In samenwerking met de producenten, distributeurs en Flanders Image.

Meer lezen

Streamingdiensten

Alle VAF-/SF-gesteunde Vlaamse films en series op streamingdiensten, in samenwerking met de betrokken streamers en het European Audiovisuel Observatory

Meer lezen

Alternatieve circuits

Alle VAF-producties die buiten het reguliere circuit vertoond werden in universiteiten, bibliotheken en kunstencentra. In samenwerking met de producenten, regisseurs en scenaristen van Filmlab, Innovatielab en documentaire.

Meer lezen

Internationale rechtenverkoop

Een overzicht van de internationale rechtenverkoop van Vlaamse titels aan buitenlandse sales agents.

Meer lezen

Rapport: de Vlaamse gamesector

In 2024 werkten we aan een uitgebreide dataverzameling rond videogames. We bevroegen 49 studio's over hun werking.

Meer lezen