Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor innovatielab crossmediale toepassingen (serie)

De ontwikkelingssteun dient om het scenario grondig herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, en de haalbaarheid van het project op alle vlakken te onderzoeken.

Bij Innovatielab komen alle niet-lineaire projecten uit het VAF/Mediafonds en VAF/Filmfonds samen. Concreet voor de crossmediale audiovisuele toepassingen van tv-reeksen die voor het VAF/Mediafonds in aanmerking komen: dit zijn interactieve, immersieve en online audio en audiovisuele toevoegingen aan, of afgeleiden van, de traditionele, narratieve formats van documentaire-, animatie-, en fictieseries. Games die gekoppeld zijn aan een serie vallen evenwel onder het ondersteuningsgebied van het VAF/Gamefonds. Autonome interactieve en immersieve projecten, d.w.z. die geen crossmediale toepassing worden bij het InnovatieLab ingediend via het VAF/Filmfonds.

Ontwikkelingssteun kan enkel worden aangevraagd voor majoritair Vlaamse projecten. Er moet in deze fase reeds een Vlaamse omroep betrokken zijn bij het project.

Lees zeker onze prioriteitennota Innovatielab voor aanvragers en beoordelingscommissies.

Zie ook modaliteiten subsidies scenariowerk.

Karen Van Hellemont

Karen Van Hellemont

Projectbeheerder Creatie
animatie & Innovatielab

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.