Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor innovatielab webserie (serie)

De ontwikkelingssteun dient om het scenario grondig te herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, en de haalbaarheid van het project op alle vlakken te onderzoeken.

Bij Innovatielab komen alle niet-lineaire projecten uit het VAF/Mediafonds en VAF/Filmfonds samen. Concreet voor de webseries gaat het over series in de categorieën animatie, documentaire en fictie; dit zijn series In de vorm van webisodes. Deze hebben meestal korte afleveringen en een aangepaste vertel-, verhaal- en productiestructuur. Webseries die in aanmerking komen moeten bestaan uit minimaal 3 afleveringen met een minimale totale uitzendduur van 30’ voor de volledige reeks.

Ontwikkelingssteun kan enkel worden aangevraagd voor majoritair Vlaamse projecten. Er moet in deze fase reeds een Vlaamse omroep en/of andere mediaspeler* betrokken zijn bij het project (*andere mediaspeler wordt verder toegelicht onder 'Hoe aanvragen').

Lees zeker onze prioriteitennota innovatielab voor aanvragers en beoordelingscommissies.

Zie ook modaliteiten subsidies scenariowerk.

Karen Van Hellemont

Karen Van Hellemont

Projectbeheerder Creatie
animatie & Innovatielab

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.