Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor documentaire (serie)

De ontwikkelingssteun dient om het scenario grondig herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, de haalbaarheid van het project te onderzoeken, de belangrijkste locaties en/of personages te zoeken, verdere research te doen, de visuele stijl te bepalen, het budgetontwerp op te stellen, de nodige rechten te verwerven, (co)producenten, partners en financiering te zoeken, etc.

Een documentaireserie is een non-fictieserie, die een behandeling of interpretatie weergeeft van de realiteit, vanuit de persoonlijke betrokkenheid van de maker, met een intrinsieke lange termijnwaarde.

Ontwikkelingssteun kan enkel worden aangevraagd voor majoritair Vlaamse projecten. Er moet in deze fase reeds een Vlaamse omroep betrokken zijn bij het project.

Lees zeker onze prioriteitennota documentaireserie voor aanvragers en beoordelingscommissies.

Zie ook modaliteitennota subsidies scenariowerk.

Marie Van Innis

Marie Van Innis

Projectbeheerder Creatie
documentaire

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.