Ga verder naar de inhoud

Scenariosteun voor Filmlab (single)

Scenariosteun dient voor het volledig uitschrijven van het scenario of project en kan enkel aangevraagd worden voor middellange en lange majoritair Vlaamse Filmlab-projecten.

Een Filmlab-project is een ‘single’ audiovisuele creatie van filmische aard die zich onderscheidt door haar atypisch karakter, in de diverse genres. Deze creaties situeren zich in eerste instantie binnen de audiovisuele kunst en de experimentele mediakunst. Op het vlak van vertoning zijn deze creaties vooral gericht op het kunstencircuit en op festivals. De creatie moet vertoon- en verspreidbaar zijn op één scherm (single screen). De aanvrager beslist zelf of hij zijn project indient bij Filmlab of bij een beoordelingscommissie die specifieker op een bepaald genre focust: animatie, fictie of documentaire.

Lees zeker onze prioriteitennota Filmlab voor aanvragers en beoordelingscommissies.
Zie ook de modaliteitennota subsidies scenariowerk.

Chiara Deleersnijder

Chiara Deleersnijder

Projectbeheerder Creatie
Filmlab & korte fictie

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.