Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor Filmlab (single)

De ontwikkelingssteun dient om het scenario grondig herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, de haalbaarheid van het project te onderzoeken, de belangrijkste locaties en/of personages te zoeken, verdere research te doen, de visuele stijl te bepalen, het budgetontwerp op te stellen, de nodige rechten te verwerven, (co)producenten, partners en financiering te zoeken, etc.

Ontwikkelingssteun kan worden aangevraagd voor korte, middellange en lange majoritair Vlaamse Filmlab-projecten.

Een Filmlab-project is een ‘single’ audiovisuele creatie van filmische aard die zich onderscheidt door haar atypisch karakter, in de diverse genres. Deze creaties situeren zich in eerste instantie binnen de audiovisuele kunst en de experimentele mediakunst. Op het vlak van vertoning zijn deze creaties vooral gericht op het kunstencircuit en op festivals. De creatie moet vertoon- en verspreidbaar zijn op één scherm (single screen). De aanvrager beslist zelf of hij zijn project indient bij Filmlab of bij een beoordelingscommissie die specifieker op een bepaald genre focust: animatie, fictie of documentaire.

Lees zeker onze prioriteitennota Filmlab voor aanvragers en beoordelingscommissies.
Zie ook de modaliteitennota subsidies scenariowerk.

Gerelateerd

Chiara Deleersnijder

Chiara Deleersnijder

Projectbeheerder Creatie
Filmlab & korte fictie

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.