Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor animatie (serie)

De ontwikkelingssteun dient (afhankelijk van het genre/de categorie van het project) om het scenario grondig herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, de haalbaarheid van het project te onderzoeken, de belangrijkste locaties te zoeken, de hoofdrollen te casten, reperage en research te doen, animatietests te doen en de animatietechniek te bepalen, de visuele stijl te bepalen, het storyboard te maken, het budgetontwerp op te stellen, de nodige rechten te verwerven, (co)producenten, partners en financiering te zoeken, etc.

Een animatieserie is een audiovisuele serie die in haar productieproces hoofdzakelijk gebruik maakt van beeld per beeld technieken zoals stop-motion, klassieke tekenfilm of computer gegenereerde animatiefilm (met inbegrip van het gebruik van game mechanics), in al hun mogelijke vormen. Ook verfilmde poppen worden in deze categorie behandeld.

Ontwikkelingssteun kan enkel worden aangevraagd voor majoritair Vlaamse projecten. Er moet in deze fase reeds een Vlaamse omroep betrokken zijn bij het project.

Lees zeker onze prioriteitennota animatieseries voor aanvragers en beoordelingscommissies.
Zie ook modaliteiten subsidies scenariowerk.

Gerelateerd

Karen Van Hellemont

Karen Van Hellemont

Projectbeheerder Creatie
animatie & Innovatielab

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.