Ga verder naar de inhoud

Ontwikkelingssteun voor documentaire (single)

De ontwikkelingssteun dient om het scenario grondig herwerken, bijsturen of volledig op punt stellen, de haalbaarheid van het project te onderzoeken, de belangrijkste locaties en/of personages te zoeken, verdere research te doen, de visuele stijl te bepalen, het budgetontwerp op te stellen, de nodige rechten te verwerven, (co)producenten, partners en financiering te zoeken, etc.

Ontwikkelingssteun kan enkel worden aangevraagd voor middellange en lange majoritair Vlaamse documentaires.

Een documentaire is een ‘single’ non-fictiewerk, dat een behandeling of interpretatie weergeeft van de realiteit, vanuit de persoonlijke betrokkenheid van de maker, met een intrinsieke lange termijnwaarde.

Je kan enkel ontwikkelingssteun aanvragen als je project positief werd beoordeeld door het pitchcomité, of eerder selectieve VAF-steun (scenariosteun) heeft ontvangen.

Lees zeker onze prioriteitennota documentaire voor aanvragers en beoordelingscommissies.

Zie ook modaliteitennota subsidies scenariowerk.

Marie Van Innis

Marie Van Innis

Projectbeheerder Creatie
documentaire

Opgelet: om alles overzichtelijk te houden, bevat deze pagina enkel de basisinformatie over steunaanvragen. In het reglement van het VAF staan alle regels en voorwaarden in detail vermeld. Wie steun aanvraagt, verklaart zich akkoord met het volledige reglement.